Home Be a Better Recycler Κάδοι ανακύκλωσης συσκευών: Βάλε έναν τώρα και εσύ στην επιχείρηση σου και γίνε συνεργάτης μας για ένα καλύτερο αύριο!
Κάδοι ανακύκλωσης συσκευών

Κάδοι ανακύκλωσης συσκευών: Βάλε έναν τώρα και εσύ στην επιχείρηση σου και γίνε συνεργάτης μας για ένα καλύτερο αύριο!

Μέσα σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, υπολογιστές, επαγγελματικός εξοπλισμός, λαμπτήρες, μελάνια, κ.ά. και όπως είναι λογικό σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει η ανάγκη να αντικατασταθούν με νέα είτε λόγω φθοράς, είτε  λόγω παλαιότητας. Τι γίνεται όμως με τα παλιά, χαλασμένα υλικά; Δυστυχώς τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε λάθος σημείο, είτε ξεχασμένα σε κάποια αποθήκη είτε στα σκουπίδια, μιας και δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης.

Αυτή  όμως  η συνήθεια όχι μόνο δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω της μη βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων, αλλά αποτελεί και απώλεια ευκαιριών για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Τα ηλεκτρικά αυτά είδη περιέχουν επικίνδυνες ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία μας, όταν δεν τα διαχειριστούμε με τον ορθά περιβαλλοντικό τρόπο. Αν αναλογιστούμε πόσα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καταλήγουν στα σκουπίδια μέσα σε ένα χρόνο από το σύνολο των επιχειρήσεων τότε θα αντιληφθούμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούμε από μια απλή συνήθεια μας.

Οι επιχειρήσεις, ως ένα πιο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα όσον αφορά το CSR. Κάθε επιχείρηση, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης, οφείλει να εντάξει μεταξύ άλλων το πολύ σημαντικό κομμάτι της ανακύκλωσης. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να επενδύουν σε προγράμματα ανακύκλωσης και να προωθούν τη χρήση κατάλληλων κάδων ανακύκλωσης εντός των χώρων εργασίας τους.  

Στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. θα βρεις τον κατάλληλο σύμμαχο, για να σε βοηθήσει να προσθέσεις την επιχείρησή σου στους συνεργάτες μας, βάζοντας έναν κάδο ανακύκλωσης συσκευών, λαμπτήρων και δοχείων μελανιών & τόνερ στον χώρο σου.

Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών: Πώς μπορείς να γίνεις και συνεργάτης μας και να τους προμηθευτείς;

Μπορείς να συμβάλεις και εσύ στη δράση της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., δημιουργώντας ένα σημείο συλλογής στην επιχείρησή σου. Τοποθέτησε εύκολα και απλά, με μια μόνο αίτηση κάδους συλλογής για μικροσυσκευές, λαμπτήρες, δοχεία τόνερ και μελανιών.

Πώς συμπληρώνω την αίτηση πρόθεσης συνεργασίας;

Η αίτηση πρόθεσης συνεργασίας συμπληρώνεται από εταιρείες που επιθυμούν να συμβληθούν με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και να δραστηριοποιηθούν στη συγκέντρωση, αποθήκευση, μεταφορά, επεξεργασία και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ΑΗΗΕ. Δεν απευθύνεται σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών ή άλλων εταιρειών που επιθυμούν την παραλαβή.

Τα βήματα είναι απλά.

Αν είσαι νέος χρήστης:

  1. Μπες στο site της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε www.electrocycle.gr και επ’ίλεξε το πεδίο e-weee πάνω δεξιά
  2. Πατάς εγγραφή νέου χρήστη και συμπληρώνεις την φόρμα με τα στοιχεία επικοινωνίας. Μέσα στην επόμενη ώρα θα σου αποσταλεί e-mail με τους κωδικούς εισόδου στην εφαρμογή.
  3. Αφού λάβεις τους κωδικούς εισόδου στην εφαρμογή, επιλέγεις ‘’Είσοδος’’. Εισάγεις τους κωδικούς στα πεδία Χρήστης & Συνθηματικό (αρχικά το password – συνθηματικό είναι 123, το οποίο θα αλλάξετε μετά).

Από το μενού, επιλέγεις «Τοποθέτηση Κάδων» και μετά «Αίτηση για κάδο συλλογής ΑΗΗΕ». Στην οθόνη που εμφανίζεται, επιλέγεις τον κάδο που επιθυμείς και στο πεδίο σχόλια αναφέρεις σημαντικές πληροφορίες για την αρχική τοποθέτηση (π.χ. ωράριο παράδοσης , ιδιαιτερότητες παράδοσης). Επιλέγεις καταχώρηση για να αποσταλεί η εντολή σου.

Για υπάρχοντες χρήστες, η διαδικασία είναι ίδια, χωρίς να χρειάζεται η εγγραφή νέου χρήστη.

Δες περισσότερα εδώ

Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών

Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών: Ποια υλικά μπορώ να ανακυκλώσω στου κάδους ανακύκλωσης;

Στους κάδους ανακύκλωσης που θα τοποθετήσουμε στην επιχείρηση σου, μπορούν να ανακυκλωθούν όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα ή λειτουργούν με μπαταρία. Καφετιέρες, σκούπες, σίδερα, τα ρολόγια, οι οθόνες, οι τηλεοράσεις, τα μελάνια, τα toners και οι λαμπτήρες είναι μερικά από τα αντικείμενα που μπορώ να ανακυκλώσω.

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. παρέχει και τοποθετεί τους κάδους εντελώς δωρεάν ενώ αναλαμβάνει επίσης, να αδειάσει τους κάδους σου ή να παραλάβει συσκευές από την επιχείρησή  σου, κάνοντας πάλι αίτηση στην εφαρμογή e-weee collection.

Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση;

Η αξία της ανακύκλωσης είναι μεγάλη και οι λόγοι πολλοί και διάφοροι:

  1. Προστασία του Περιβάλλοντος: Η ανακύκλωση βοηθά στη μείωση της ρύπανσης και της κατανάλωσης φυσικών πόρων. Η επαναχρησιμοποίηση υλικών αντί της παραγωγής νέων μειώνει την ανάγκη για εξόρυξη και επεξεργασία πόρων.
  2. Μείωση των Αποβλήτων: Η ανακύκλωση μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους χωματερών, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή της υπερχείλισης των χώρων αποθήκευσης απορριμμάτων.
  3. Εξοικονόμηση Ενέργειας: Η ανακύκλωση συχνά απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ότι η παραγωγή νέων υλικών από την αρχή. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τις σχετικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
  4. Επιχειρηματικές Ευκαιρίες: Η ανακύκλωση μπορεί να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέες αγορές, όπως η ανακύκλωση υλικών ή η παραγωγή προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά.
  5. CSR: Η ανακύκλωση αποτελεί μια δράση CSR που βελτιώνει την εικόνα μιας εταιρείας στο κοινό και τους πελάτες. Οι καταναλωτές είναι συχνά πιο πρόθυμοι να υποστηρίξουν εταιρείες που δείχνουν δέσμευση προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας, με λιγότερα αποβλήτα και περισσότερη βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις μας.

Γίνε και εσύ συνεργάτης μας για ένα καλύτερο αύριο!

Περισσότερα

Η Ανακύκλωση Συσκευών στο Eucolight Conference 2024

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. βρέθηκε στο διήμερο συνέδριο «Eucolight Conference 2024» στη Βενετία. Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Θεοδώρα Σκιαδά, Μηχανικός Περιβάλλοντος & Sustainability Expert από την Ανακύκλωση

Ο Δήμος Αθηναίων και η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. κυκλοφορούν στην πόλη της Αθήνας με το Van της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., εξελίσσεται και παρουσιάζουν το Van της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών! Το ειδικά διαμορφωμένο Van θα επισκεφθεί