Οκτώβριος 2021: Επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών

Οκτώβριος 2021: Επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών - Κεντρική Εικόνα

Ανάμεσα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που παραλαμβάνουμε από πολίτες και επιχειρήσεις, αρκετές είναι ακόμη λειτουργικές. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος ζωής τους έχει συντομεύσει με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της ανακύκλωσης, παρότι θα μπορούσαν να ετοιμαστούν για  επαναχρησιμοποίηση, εξοικονομώντας πόρους και ενέργεια.

 

Με αφορμή, λοιπόν, την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων και αφετηρία το πρόγραμμα Life Reweee, που ξεκίνησε το 2016, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις μιας νέας - για την Ανακύκλωση Συσκευών - δραστηριότητας, την προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση. Σήμερα έχουν δημιουργηθεί ήδη οι πρώτες υποδομές, αναπτύσοντας συνεργασία με δύο εξειδικευμένα κέντρα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι συσκευές ελέγχονται και ταξινομούνται ανάλογα με την κατάστασή τους. Όσες συσκευές θεωρούνται κατάλληλες για να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια, ακολουθούν διαδικασίες όπως δοκιμές λειτουργίας, διαγραφή δεδομένων, επισκευή, καθαρισμός.

 

Αν δεν κριθούν κατάλληλες για χρήση, συνεχίζει το ταξίδι τους στις μονάδες επεξεργασίας, με τελικό προορισμό την ανακύκλωση. Παράλληλα, έχουμε αναπτύξει συνεργασία με ακόμη μια μονάδα στην Αττική για στην προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων δοχείων μελανιών & τόνερ.

What

ΤΙ

μπορώ να ανακυκλώσω;

How

ΠΩΣ

μπορώ να ανακυκλώσω;

Where

ΠΟΥ

μπορώ να ανακυκλώσω;