Οκτώβριος 2010: Νέες δράσεις με όφελος για το περιβάλλον

Οκτώβριος 2010: Νέες δράσεις με όφελος για το περιβάλλον - Κεντρική Εικόνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου οι δράσεις για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρονικών συσκευών, που διοργάνωσαν ο ΣΚΑΙ και η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. 

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν για τέσσερα διαδοχικά Σάββατα μέσα στον Οκτώβριο, σε κεντρικά σημεία 18 συνολικά δήμων της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι δήμοι της Αττικής που συμμετείχαν ήταν Κηφισιά, Αιγάλεω, Γλυφάδα, Πειραιάς και Καλύβια. Οι άλλες πόλεις ήταν Καβάλα, Χαλκίδα, Χίος, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Κόρινθος, Ζάκυνθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Λιβαδειά, Ναύπακτος, Ηράκλειο και Νάουσα. 

 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Συγκεντρώθηκαν 200 περίπου τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, που δε θα εγκαταλειφθούν στη φύση, δε θα καούν  και δε θαφτούν στις χωματερές, χάρη στη συντονισμό και την άψογη συνεργασία του αρμόδιου φορέα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., του σταθμού ΣΚΑΙ και πάνω απ’όλα των πολιτών, που με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση παρέδωσαν στα σημεία της δράσης τα παροπλισμένα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά τους είδη και συνέβαλαν στο να αποφευχθεί η ρύπανση που διαφορετικά αυτά θα προκαλούσαν.  Όλες οι συσκευές, που συγκεντρώθηκαν έχουν ήδη μεταφερθεί στις  αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας, που είναι συμβεβλημένες με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.  Οι μονάδες επεξεργασίας έχουν αναλάβει την επεξεργασία των συσκευών, με στόχο την απομάκρυνση από αυτές των βλαβερών για το περιβάλλον ουσιών και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους στην παραγωγή νέων προϊόντων. 

 

Η «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» διαθέτει δίκτυο συλλογής 8,000 σημείων πανελλαδικά,  σε συνεργασία με καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αλυσίδες super market καθώς και δήμους, σε χώρους των οποίων τοποθετούνται δωρεάν container και κάδοι μικροσυσκευών. Για τις διευθύνσεις των σημείων συλλογής συσκευών και λαμπτήρων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κλικ εδώ για Λαμπτήρες και εδώ για Συσκευές.

What

ΤΙ

μπορώ να ανακυκλώσω;

How

ΠΩΣ

μπορώ να ανακυκλώσω;

Where

ΠΟΥ

μπορώ να ανακυκλώσω;