Νοέμβριος 2009 Ανακύκλωση Συσκευών στο χωριό της ανακύκλωσης

Νοέμβριος 2009 Ανακύκλωση Συσκευών στο χωριό της ανακύκλωσης - Κεντρική Εικόνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο στο «Χωριό» της Ανακύκλωσης με την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Κατά το τριήμερο 20, 21 και 22 Νοεμβρίου, περίπτερα από όλα τα συστήματα ανακύκλωσης βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του κοινού.

Στο περίπτερο της ανακύκλωσης συσκευών, άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στο "Χωριό" είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τα σημεία που μπορούν να δώσουν για ανακύκλωση τις συσκευές τους, όσο και για το τι γίνονται οι συσκευές μετά τη συλλογή τους, πώς επεξεργάζονται και με ποιο τρόπο αξιοποιούνται.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό στα εκθέματα με κλάσματα μετάλλων, πλαστικού και γυαλιού. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα υλικά, που προκύπτουν από την επεξεργασία συσκευών-όπως ψυγεία και τηλεοράσεις-και που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην παραγωγή νέων προϊόντων. 

 
Συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο περίπτερο μαθητών και δασκάλων από πολλά δημοτικά και γυμνάσια, που έδειξαν έμπρακτα την οικολογική τους ευαισθησία. Τα παιδιά γνώριζαν πολλά για την ανακύκλωση, αλλά είχαν και πάμπολλες ερωτήσεις για την ανακύκλωση συσκευών.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση πάνω από 500 κιλά παλιών συσκευών, που με πρωτοβουλία τους έφεραν στο Σύνταγμα οι πολίτες. 

 

 

Στο «Χωριό της Ανακύκλωσης» έγιναν θεατρικά δρώμενα και χάπενινγκς, που προσέφεραν μία πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα και έφεραν τα παιδιά πιο κοντά στην ανακύκλωση. 

Το τριήμερο στο «Χωριό» της Ανακύκλωσης ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής συμμετοχής, που ευχόμαστε να βρει μιμητές!

 

What

ΤΙ

μπορώ να ανακυκλώσω;

How

ΠΩΣ

μπορώ να ανακυκλώσω;

Where

ΠΟΥ

μπορώ να ανακυκλώσω;