Ιανουάριος 2013: Πρόοδο σημειώνει η ανακύκλωση λαμπτήρων.

Ιανουάριος 2013: Πρόοδο σημειώνει η ανακύκλωση λαμπτήρων. - Κεντρική Εικόνα

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. συνεχίζει με σταθερά βήματα το έργο της ανακύκλωσης αποβλήτων λαμπτήρων παρά τη σημαντική πτώση στη ζήτηση νέων. Μέσα στο 2012 ανακυκλώθηκαν 763,000 λαμπτήρες έναντι 626,000 λαμπτήρων το 2011, σημειώνοντας αύξηση 22%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις συνεχείς ενέργειες της εταιρείας για την ανάπτυξη του δικτύου συλλογής της σε σημεία λιανικής, δημοτικά σημεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Η Ανακύκλωση Συσκευών μέσα στο 2012 έκανε ευκολότερη την πρόσβαση στην ανακύκλωση των λαμπτήρων έχοντας τοποθετήσει 629 επιπλέον μέσα συλλογής  σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα 2,788 σημεία συλλογής.

 

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής, όπως καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και καταστήματα πώλησης λαμπτήρων, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του τομέα αυτού. Επίσης, τα πολύ θετικά αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοσημείωτη προσπάθεια αρκετών δήμων, οι οποίοι μερίμνησαν για την ανακύκλωση των λαμπτήρων που αντικατέστησαν στους δρόμους και τις εγκαταστάσεις τους.

 

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αντιμετωπίζει δυναμικά τις προκλήσεις των καιρών και θα συνεχίσει το έργο της ανακύκλωσης των λαμπτήρων με την ίδια αφοσίωση. Η εταιρεία στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο με τη επέκταση του δικτύου συλλογής λαμπτήρων, όσο και με τη συνεχή βελτίωση των ειδικών κάδων λαμπτήρων σε πιο λειτουργικούς, ανθεκτικούς και ασφαλείς. Για εύκολη εύρεση του κοντινότερου σημείου ανακύκλωσης λαμπτήρων και ηλεκτρικών μικροσυσκευών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα της εφαρμογή Google maps.

 

Ας μη ξεχνάμε ότι η ανακύκλωση των λαμπτήρων είναι αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας, καθώς με αυτή θα περιορισθεί η ρύπανση του εδάφους και των υπογείων υδάτων από τον τοξικό υδράργυρο των λαμπτήρων που απορρίπτονται στους Χ.Υ.Τ.Α.

What

ΤΙ

μπορώ να ανακυκλώσω;

How

ΠΩΣ

μπορώ να ανακυκλώσω;

Where

ΠΟΥ

μπορώ να ανακυκλώσω;