Μάιος και Ιούνιος 2011: Η ισχύς εν τη ενώσει

Μάιος και Ιούνιος 2011: Η ισχύς εν τη ενώσει - Κεντρική Εικόνα

Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης με στόχο την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινό και την κινητοποίησή του. Στο έργο αυτό καθοριστική είναι η αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, γι’ αυτό και η εταιρία επιδιώκει οι άνθρωποί της να δίνουν το «παρών» εκεί που μπορούν να συζητήσουν με τους πολίτες, να αφουγκραστούν τους προβληματισμούς τους και να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικό με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η  Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. συμμετείχε σε μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων για τις κλιματικά ουδέτερες συσκευές Pitsos, που πραγματοποιήθηκαν τα Σάββατα του Μαϊου και Ιουνίου, σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έτσι, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και παραδώσουν σε ειδικό container τις -προς ανακύκλωση- ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους.

Ωστόσο, οι συνδυασμένες ενέργειες επικοινωνίας της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. με εταιρίες-υπέρμαχους της ανακύκλωσης δε σταματούν. Ακόμα μια δράση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ανταπόκριση στα καταστήματα της Leroy Merlin στις 4 και 5 Ιουνίου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Στο χώρο των καταστημάτων οι πελάτες της αλυσίδας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα γύρω από την ανακύκλωση των συσκευών και να πάρουν μια γεύση για το τι γίνονται οι συσκευές μετά τη συλλογή τους, πώς επεξεργάζονται και ποια είναι τα αξιοποιήσιμα υλικά τους.

Όμως, και κάποιοι Δήμοι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα στο θέμα της ευαισθητοποίησης γύρω από την ανακύκλωση. Ο Δήμος Αθηναίων για πρώτη φορά διοργάνωσε Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού στην πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο της ανθοκομικής έκθεσης. Στις εκδηλώσεις του δήμου συμμετείχαν με περίπτερο πολλά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Στο περίπτερο της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα σημεία που μπορούν να παραδίδουν για ανακύκλωση τις συσκευές τους, να λύσουν πολλές απορίες τους σχετικά με τη διαχείριση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων και να ανακυκλώσουν μικροσυσκευές.

 «Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι συνεπώς το σύνθημα για την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς και πολίτες δίνουν τα χέρια για να πάνε την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών πολλά βήματα παραπέρα, πέρα από την επίτευξη των Εθνικών Στόχων που έχουν εδώ και τρία χρόνια επιτευχθεί. Απώτερος στόχος: η ανακύκλωση να είναι για όλους η πρώτη σκέψη όταν σκοπεύουν να απαλλαχθούν από το κινητό τους, την τηλεόρασή τους ή το ψυγείο τους. Και η σκέψη αυτή να γίνεται κάθε φορά πράξη, για ένα καλύτερο αύριο.

What

ΤΙ

μπορώ να ανακυκλώσω;

How

ΠΩΣ

μπορώ να ανακυκλώσω;

Where

ΠΟΥ

μπορώ να ανακυκλώσω;