Home Be a Better Recycler Ανακύκλωση Τηλεοράσεων: Μεταμορφώνοντας τη διασκέδαση!
Ανακύκλωση Τηλεοράσεων: Μεταμορφώνοντας τη διασκέδαση!

Ανακύκλωση Τηλεοράσεων: Μεταμορφώνοντας τη διασκέδαση!

Ποιος σου κρατούσε συντροφιά της κρύες νύχτες του χειμώνα; Ποιος σε ενημέρωνε για τα παγκόσμια γεγονότα; Ποιος σε διασκέδαζε και γελούσες με την ψυχή σου; Ποιος; Η Τηλεόραση βέβαια. Αυτή που καθόταν απέναντι από τον καναπέ σου και όποτε την χρειαζόσουν ήταν εκεί για σένα.
Πώς θα διαχειριστείς, λοιπόν, ένα τέτοιο αντικείμενο, με τεράστια συναισθηματική αξία; Δεν πιστεύουμε να σκέφτεσαι να την πετάξεις στα σκουπίδια… Δεν της αξίζει τέτοια τύχη!

Οι αλλαγές στην τεχνολογία, έφεραν και αναβαθμίσεις και στις τηλεοράσεις. Από ογκώδεις συσκευές, έγιναν πιο κομψές, με ενεργειακά αποδοτικές οθόνες LED, με δυνατότητα να συνδέεσαι στο διαδίκτυο και να την χρησιμοποιείς και σαν υπολογιστή. Ωστόσο, με αυτές τις εξελίξεις έρχεται η πρόκληση της υπεύθυνης διαχείρισης των παλαιότερων μοντέλων.
Ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στις προσπάθειες ανακύκλωσης για αντικείμενα, όπως τηλέφωνα και υπολογιστές, οι τηλεοράσεις συχνά δεν έχουν την ίδια τύχη. Ωστόσο, η ανάγκη για ανακύκλωση της τηλεόρασης δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική.

Γιατί να ανακυκλώσουμε την τηλεόρασή μας στους ειδικούς κάδους;

Ένας από τους κύριους λόγους για την προώθηση της ανακύκλωσης της τηλεόρασης είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Οι τηλεοράσεις περιέχουν μια ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών, γυαλιού και μετάλλων, πολλά από τα οποία είναι μη βιοδιασπώμενα και επιβλαβή για το περιβάλλον, εάν δεν τα διαχειριστούμε σωστά. Επιπλέον, ορισμένα εξαρτήματα μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, θέτοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, εάν καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές).

Με την ανακύκλωση τηλεοράσεων, μπορούμε να μετριάσουμε αυτούς τους κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία. Η ανακύκλωση επιτρέπει την ανάκτηση πολύτιμων υλικών, όπως ο χαλκός, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων προϊόντων. Επιπλέον, η σωστή απόρριψη διασφαλίζει ότι οι επικίνδυνες ουσίες περιορίζονται με ασφάλεια και δεν απορροφώνται από το έδαφος ή τη θάλασσα.

Επιπλέον, λόγω της αύξησης της ζήτησης για πρώτες ύλες, η ανακύκλωση παλαιών τηλεοράσεων μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για παρθένους πόρους, εξοικονομώντας τελικά ενέργεια και μειώνοντας τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την εξόρυξη και την παραγωγή τους.

Ανακύκλωση Τηλεοράσεων, Μεταμορφώνοντας τη διασκέδαση!

Ποια τα οφέλη από την ανακύκλωση τηλεόρασης;

Με την ανακύκλωση της τηλεόρασης μπορούμε να μειώσουμε τα ηλεκτρονικά απόβλητα, να διατηρήσουμε πολύτιμους πόρους και να προστατεύσουμε τον πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές. Δεν χρειάζεται να πετάμε σε ένα υπόγειο ή στην αποθήκη την τηλεόρασή μας, για να σκονίζεται και να πιάνει χώρο. Ως καταναλωτές, έχουμε την ευθύνη για τα παλιά μας ηλεκτρονικά είδη και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα προγράμματα ανακύκλωσης, για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι παλιές μας τηλεοράσεις ανακυκλώνονται με υπευθυνότητα.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε καινούργια τηλεόραση, θυμηθείτε να ανακυκλώσετε την παλιά σας. Είναι ένα μικρό βήμα που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Πού μπορώ να ανακυκλώσω την τηλεόρασή μου;

Αν η τηλεόραση σου είναι μικρή, μπορείς να την τοποθετήσεις σε έναν κάδο μικροσυσκευών, στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και σε επιλεγμένα Σουπερμάρκετ. Βρες το κοντινότερο εδώ.

Αν πρόκειται για μεγάλη τηλεόραση συνεννοήσου για την παραλαβή της με το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που αγόρασες τη νέα, ή με την υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου σου.

Γιατί στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., ό,τι χάλασε μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο!

Περισσότερα
Ανακύκλωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ανακύκλωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: μια βιώσιμη συνήθεια για το περιβάλλον και την υγεία.

Σήμερα, η φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έχει γίνει σημαντική, λόγω της αυξανόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της κλιματικής αλλαγής και των πλαστικών απορριμμάτων

Ανακύκλωση Συσκευών Μαζί με την ACS

Ανακύκλωση Συσκευών Μαζί με την ACS

Πόσες συσκευές που δεν χρησιμοποιείς έχεις ξεχασμένες στο συρτάρι σου; Πόσες φορές είπες να τις ανακυκλώσεις και δεν έφτασες ποτέ μέχρι τους ειδικούς κάδους; Δεν